Bewonersbericht (vd week)

Als er meerdere mensen last hebben van een te hoge netspanning wat de werking van zonnepanelen kan verstoren dan contact opnemen met de storingdesk van Netbeheerder Stedin (0800-9009). Zonnepanelen smoren hun levering indien de spanning hoger dan 250V komt, terwijl de zon gewoon ongestoord verder schijnt.

Sinds het nieuwe elektriciteit hokje (transformator huisje) geplaatst is en er steeds meer Zonnepanelen in de wijk verschijnen (en dat is positief), wordt op zonnige dagen de spanning te hoog (boven de 250V). 230V is de norm maar vroeg in de ochtend zie ik persoonlijk de spanning al beginnen met 240V. Stedin wacht op meerdere klachten eer ze de netspanning in het transformatorhuisje een standje lager willen zetten. 

( Leendert Keesmaat )

7 thoughts on “Bewonersbericht (vd week)

 1. Heb dezelfde klacht. Verder valt het mij op dat bij een zelfde hoeveelheid zon in de weekenden een hoger rendement (hogere pieken)wordt behaald. Heeft dat hier ook mee te maken?

  1. Kan er een link in dit bericht toegevoegd worden waar we dat moeten melden? Dat maakt het meteen makkelijker en kan iedereen sneller melden.

   1. Wij hebben dezelfde klacht.
    Heb geklaagd bij Stedin, daarop is vanmorgen een monteur van stedin bij mij thuis komen meten. Die heeft mij toegezegd dat binnen 14 dagen de stand van de trafo lager gezet zal worden.
    Daarover zal de wijk door Stedin vooraf worden geinformeerd.

    Kees Pronk, Ab 17

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: