Wow!! wat gaat ie hard …

Officieel zijn we het niet, een (woon)erf, maar stiekem voelen we het in onze wijk Middenhoeve wel zo. 

Hoe kan het dan zijn dat ons zo gewaardeerde karakter: de rust, ruimte en het sociale van ‘de hoek van Dubbeldam’, waar voetgangers en fietsers preveleren boven het gemotoriseerde vervoer (vaak bestemmingsverkeer), steeds vaker wordt ontregeld door twee zaken;

1. – De SNELHEID >> oproep aan allen om echt niet harder dan 30 te rijden. 

We gaan dan ook bordjes plaatsen bij binnenkomst vd wijk en in iedere bocht om iedereen daar aan te herinneren. Dan maar 10 seconden later de wijk uit. 

2. – Het PARKEREN op de stoep >> oproep aan allen om in de vakken te parkeren want daar hebben we er zat van (binnen een straal van 10 tot 20 meter bij ieder huis).

Officieel mag je niet met je wielen op de stoep staan, maar alleen op de weg met je wielen tegen de stoep aan. 

Los van dat Handhaving** daar meer op gaat controleren (met kans op boete), geeft het minder overzicht met onze spelende kinderen. Dat het er rommelig uitziet laten we maar in het midden want dat is vaker een persoonlijke mening.

** maar zouden we iets langzamer & meer overzicht niet allemaal moeten willen koesteren?

Bedankt namens het bestuur.

note: dit item is naar aanleiding van diverse ontvangen berichten vanuit bewoners.

2 thoughts on “Wow!! wat gaat ie hard …

  1. Prima door Sander opgemerkt.
    Laten we ons aan de regels houden, ongemerkt wordt het steeds minder sociaal in ons gedrag.
    Sommigen beschouwen de stoep als privé-parkeerplaats. We kunnen het met elkaar, laat we ons wijkje apart, bijzonder, en positief houden.

    1. Misschien kunnen we collectief een verzoek indienen om de parkeervakken te laten verbreden, daar de auto’s met de jaren flink groter geworden zijn. Zelf heb ik een wat ruimere wagen, maar zeker niet de grootste en ik pas zelfs niet binnen de lijnen. Als we in de tussentijd onze auto recht in het vak parkeren, dan is er al heel veel gewonnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: