Zaterdagavond 14-9 kijken naar de maan en planeten.

Als het morgenavond, zaterdag 14-9  helder weer is (en dat lijkt zo te gaan worden), zal ik weer een keer met een telescoop op het pleintje bij de zandbak gaan staan. Ik verwacht vanaf ongeveer 21:30 uur alles klaargezet te hebben om te kijken.

Aan begin van de avond zullen we dan nog net even Jupiter met zijn maantjes kunnen zien. Daarna kijken we naar Saturnus met zijn ringen. De maan is ook te zien, maar omdat het volle maan is zullen de kraters niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Als mensen zelf suggesties hebben, kijken we daar ook naar.

Iedereen die het leuk vind deze planeten een keer door een telescoop te zien is welkom om even langs te komen.

Misschien tot morgenavond?

Groeten,
Jan Heuser

1 thought on “Zaterdagavond 14-9 kijken naar de maan en planeten.

  1. Er waren weer – verspreid over 1,5 uur – zo’n 20 a 25 personen langsgekomen die een kijkje door de telescoop kwamen nemen. Allerlei mensen en leeftijden kwamen kijken. Van heel kleine kindjes die nog niet begrepen waar ze naar keken tot oude bewoners die voor het eerst de planeet Saturnus in het echt door een telescoop zagen.

    En samen met de laatste 2 mensen die langskwamen zagen we zelfs nog een meteoor (vallende ster) in de lucht.

    Ik vond het erg leuk om dit aan jullie te kunnen laten zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: