30 km door de wijk is te hard voor spelende kinderen

Ondanks dat vrijwel iedereen meestal niet harder dan de toegestane 30 km/uur over de Abeelstraat rijdt, is deze snelheid voor spelende kinderen toch  te hard.

Een van de bewoners vroeg zich af of het handig is om iets van een waarschuwing of aandachtsbord in de wijk te kunnen plaatsen. Uiteindelijk zijn we op het volgende idee gekomen: een sticker met een snelheidsadvies voor op de afvalbakken. Iets dergelijks zagen we ook aan de Zuidendijk.

Maar wij dachten dan met de toevoeging van deze korte tekst:

sticker 28 x 40 cm

Wij kunnen deze stickers voor bewoners bestellen die belangstelling hiervoor hebben. Bij een minimale bestelling van 100 stuks kunnen we deze voor 4,- euro per stuk leveren. Stickers zijn dan formaat 40 x 28 cm (h x b). Het idee is deze dan aan beide zijkanten van zowel de grijze als de groene bakken te plakken zodat iedereen tenminste 1x per week even hieraan herinnerd wordt.

Als mensen belangstelling voor deze stickers hebben, kunnen ze dit opgeven door een email te sturen met gewenste aantal. Deze actie gaat overigens alleen door als we minimaal 100 stickers kunnen bestellen. We horen  graag wat men er van vindt.

 

 

6 thoughts on “30 km door de wijk is te hard voor spelende kinderen

 1. Er hebben slechts een handjevol mensen gereageerd om stickers te bestellen. Dat is helaas veel te weinig en daarom gaat deze stickeractie niet door.

 2. 5 km lijkt me inderdaad niet haalbaar.
  Er is ooit wel eens een idee geopperd om van de wijk een woonerf te maken.

  De wijk zelf is al een 30 km-zone. Vanaf de Gravensingel (Elzenlaan) en de Iepenlaan is het al 30 km en zo ook de Abeelstraat (destijds al geverifieerd bij de Gemeente).
  Wat niet weg neemt dat het goed is als we alle bewoners van Middenhoeve en diens bezoekers attenderen op de 30-km zone.

  Maar het heeft mi allemaal met gedrag te maken.
  Als we met elkaar wijk-breed afspreken dat we rustig rijden in de wijk en opletten op spelende kinderen dan hebben we al een hoop opgelost.

  Overigens wil ik wel 3 van die stickers bestellen.

 3. Twee borden en teveel tekst. Verwarrend. Stickers met 30 km op meerdere bakken en een aantal aan lantarenpalen vastgebonden plastic kinderen, zoals je dat wel bij scholen ziet, zijn nmm effectiever. De borden geven de geldende maximum snelheid aan en de plastic kinderen duiden op een kinderrijke buurt en de noodzaak om extra voorzichtig te zijn. Duidelijk toch ?! Ik wil eventueel wel een aantal 30 km stickers bestellen.

 4. Het is goed om iedereen op spelende kinderen te attenderen, maar 5 km lijkt me geen haalbaar doel.
  Persoonlijk zie ik meer in een bord met ” pas op spelende kinderen”. Daarnaast moeten kinderen ook de risico’s van de straat leren kennen. Onze wijk lijkt me een veilige omgeving daarvoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: